-7.1 C
Stockholm
tisdag, november 28, 2023

5 vanliga fel att undvika när du anlitar en cateringfirma i Stockholm

Senaste

Är du i färd med att planera ett kommande evenemang och är i behov av catering i Stockholm? Om så är fallet finns det några vanliga misstag som du vill undvika att göra under anställningsprocessen.

Genom att ta dig tid att göra din research och vara tydlig med dina förväntningar kan du se till att ditt evenemang går av stapeln utan problem.

 1. Att inte kontrollera referenser
  Det är viktigt att ta sig tid att kontrollera referenser när man anlitar någon typ av tjänsteleverantör, men detta gäller särskilt när det gäller catering. Maten är trots allt en av de viktigaste aspekterna av varje evenemang! Se till att be varje potentiell cateringfirma om en lista med referenser och följ sedan upp med dessa kunder för att få en känsla för deras övergripande erfarenhet.
 2. Att snåla på budgeten
  Ett annat misstag som folk ofta gör när de anlitar en cateringfirma är att de inte budgeterar tillräckligt med pengar för maten. Tänk på att ingredienser av god kvalitet har ett pris, så var beredd att spendera motsvarande. Det är alltid bättre att vara försiktig och ha lite extra pengar åt sidan för säkerhets skull.
 3. Att inte kommunicera dina förväntningar
  När du träffar potentiella cateringföretag bör du se till att kommunicera dina förväntningar tydligt från början. Detta innebär att du ger dem en detaljerad beskrivning av evenemanget, inklusive hur många personer som kommer att delta, vilken typ av mat du vill ha och eventuella kostrestriktioner som måste tillgodoses. Ju mer information de har, desto bättre kan de betjäna dig och dina gäster.
 4. Att inte läsa det finstilta
  Innan du skriver under ett kontrakt ska du läsa det i sin helhet och ställa alla frågor som du har i förväg. På så sätt undviker du missförstånd och överraskningar. Vissa cateringfirmor tar till exempel extra betalt för saker som leverans eller uppställning, så du bör vara medveten om dessa potentiella kostnader innan du går vidare.
 5. Att inte få allting skriftligt
  Sist men inte minst, glöm inte att få allting skriftligt! Detta inkluderar den totala kostnaden för tjänsterna samt en detaljerad beskrivning av vad som ingår i det priset. Detta kommer att skydda dig om något går fel eller om det finns några avvikelser senare.

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du bidra till att din cateringupplevelse blir positiv. Kom ihåg att ta dig tid under anställningsprocessen, budgetera därefter för kvalitetsingredienser och var tydlig med dina förväntningar från början. Och glöm inte – få alltid allting skriftligt!

- reklam -hello fresh

Fler artiklar

- Reklam -hello fresh

Senaste