10.5 C
Stockholm
måndag, april 8, 2024

Tandblekning hemma: Stor skillnad jämfört med tandläkarbesök

Senaste

I samarbete med bästtandblekning.se


När du tänker på tandblekning, förmodligen kommer du att tänka på professionella behandlingar som kan kosta en hel del. Men det finns också ett antal bra hemmabaserade produkter som kan hjälpa dig att bleka dina tänder hemma – och de är mycket mer tillgängliga än professionella alternativ!

Visste du att det är betydligt billigare med tandblekning hemma än hos tandläkaren? Du kan räkna med att lägga ca 500-600 kr för ett tandblekningskit jämfört med över 3000 kr hos tandläkaren.

Det finns en uppsjö av olika produkter som fungerar för hemmabruk och det varierar en del hur de ska användas för bästa resultat. Det är en bra idé att ta reda på hur produkten fungerar innan du köper den. Oftast kan du även ta del av före- och efter bilder som ger en indikation på vilket resultat som kan förvänta sig

När det gäller när det gäller tandblekning finns det två olika typer av produkter: de som använder blekmedel och de som inte gör det. Blekmedel fungerar genom att faktiskt ljusa upp färgen på dina tänder, medan produkter som inte är blekmedel använder slipmedel för att avlägsna ytliga fläckar.

Generellt sett är blekmedel effektivare för att få dina tänder så vita som möjligt – men de kan också vara dyrare och kan ibland orsaka känslighet. Om du har känsliga tänder bör du kanske överväga en icke-blekande produkt.

Du vill också se till att produkten du väljer har tillräckligt med blekningsgel för flera användningstillfällen – annars slösar du bara bort dina pengar. De flesta kit har tillräckligt med gel för flera användningar, så det är ett bra riktmärke att titta på när du jämför olika produkter.

Ta slutligen en titt på ingrediensförteckningen på kitet: du vill vara säker på att det inte innehåller något som potentiellt kan skada dina tänder.

Du bör använda dig av peroxidfria tandblekningsmedel som därmed är skonsam för tänderna och tandköttet.

- reklam -hello fresh

Fler artiklar

- Reklam -hello fresh

Senaste