8.1 C
Stockholm
måndag, april 8, 2024

Så här väljer du rätt takbox för dina behov

Senaste

När du ska välja rätt takbox för dina behov finns det några saker du måste tänka på. För det första, vilken typ av resor kommer du att använda takboxen till? Korta resor eller långa resor? Därefter, vad har du för budget? Och slutligen, vilken typ av fordon har du?

Kanske ska ni åka iväg på en skidsemester eller bara ut och campa med bilen så blir det snabbt att packningen sticker iväg och det är inte alltid som bagageutrymmet räcker till. Det är då det är en stor fördel om att ha investerat i en praktisk takbox.

Det finns olika storlekar på takboxar men det vanligaste brukar vara mellan 300 liter upp till 640 liter. Ett populärt märke som många föredrar är varumärket Calix.

För kortare resor, det vill säga mindre än tio mil, kan en mindre och billigare takbox vara ett bra val. Dessa takboxar har ofta färre funktioner och är inte lika robusta som de dyrare alternativen. Men om du bara behöver extra lagringsutrymme för vardagsresor och enklare semestermål, kan dessa fungera bra.

När det gäller långväga resor, eller resor till större städer, kan det vara bättre att investera i en dyrare takbox. Dessa har ofta fler funktioner och är byggda för att hålla längre. De kan också innehålla extra funktioner som gör resan bekvämare.

man standing beside of black SUV

Takboxen monteras på antingen en lasthållare eller takräcken som sitter fast på bilens tak. Du kan med fördel välja en lasthållare som är aerodynamisk vilket gör att du håller ned på bränsleförbrukning och får en lägre ljudnivå. För att bidra till en bättre miljö brukar det också rekommenderas att man monterar ned takboxen när man inte behöver den.

Nästa steg är att titta på din budget. Takboxar kan kosta allt från några hundralappar till flera tusenlappar, så du måste tänka på vad du har råd med. Det går att hitta bra takboxar för alla budgetar, men det är viktigt att titta på hur mycket du egentligen behöver och inte köpa mer än du behöver.

Till slut, vilken typ av fordon har du? Om du har en mindre bil, som en personbil eller minibuss, kan det vara klokare att välja en mindre takbox. Detta för att undvika att orsaka skador på bilen eller tvingas parkera längst ut på parkeringsplatsen.

Om du har en större bil, som en SUV eller lätt lastbil, kan du istället välja en större takbox. Dock är det fortfarande viktigt att inte köpa en större än du verkligen behöver. En takbox brukar normalt sätt kosta mellan 4000 kr – 18 000 kr beroende på bland annat storlek och kvalitet.

- reklam -hello fresh

Fler artiklar

- Reklam -hello fresh

Senaste