15.5 C
Stockholm
måndag, juli 8, 2024

Våra 12 tips om Halloweendräkter

Senaste

Årets underbaraste tid är snart här, och det betyder att det är dags att förbereda din Halloweenkostym!

Oavsett om du är ett barn som vill klä ut dig till sin favoritfigur eller en vuxen som alltid har velat bära något annorlunda för en kväll, finns det gott om alternativ där ute. Men innan du går och shoppar personligen eller på nätet, se till att du först läser den här artikeln för att få några råd om vad du inte ska göra. Det kommer att spara dig tid och pengar i det långa loppet!

Det bästa stället att börja är att titta på alla dina alternativ – för med så många olika stilar som finns tillgängliga nuförtiden (från skrämmande kostymer, till roliga kostymer) kan det vara det är svårt att veta vad som är snyggt på en själv. Tips: Om du letar efter en unik outfit, varför inte klä ut sig till någon med inspiration från kända filmer? Exempelvis kostymer från klassiska filmer som ”Trollkarlen från Oz” och ”Star Wars”. Vissa av dessa kläder är så ikoniska att allt du behöver är en maskerad för att fullända din kostym – ingen smink eller accessoarer behövs!

#1 – Se till att du köper rätt typ av dräkt. Det finns så många olika stilar att prova och det kan vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Tack och lov finns det några bra guider där ute som föreslår särskilda kostymer för olika tillfällen (och din kroppsform!). Du kan titta på webbplatser som https://www.halloweencostumes.com/ de som ger förslag på vad som passar dig bäst och till och med talar om hur du får rätt look för din kroppsform.

#2 – Överväg att bära en kostym med accessoarer eller smink (om du verkligen vill) för att komplettera din outfit. Se till att du vet vilka färger som kommer att passar dig bäst innan du köper något. Om du bär blått med orange kommer din hud att se djupt orange ut!

#3 – När du handlar på plats – kom ihåg att det inte finns någon perfekt kostym. Du behöver inte köpa din dräkt på en gång – du kan alltid ta tillbaka den och prova något annat om den första inte passar dig. Nätbutiker är mycket mer flexibla än sina motsvarigheter i fysiska butiker, så se till att du drar nytta av detta!

#4 – Kom ihåg att även om du köper en dräkt för Halloween behöver den inte vara helt skrämmande. Det finns också en del bra, humoristiska dräkter där ute! Om du vill ha något roligt att ha på dig på Halloween kan du prova en rolig kostym eller en klassisk pranksterdräkt (man vet aldrig vem som faller för dina trick!).

#5 – När du köper en barndräkt kan det vara bra att ha en bild på barnet med dig när du handlar så att det kan prova de olika modellerna när det står upp.

#6 – Se till att dräkten sitter så bra som möjligt – det får inte finnas några mellanrum där bitar sys ihop eller sitter löst. Du bör inte behöva ta ut eller sätta in något för att laga kostymen, eftersom det kan orsaka fler problem och få den att se billig ut. Om ditt barn är osäkert på om en dräkt passar tillräckligt bra kan du försöka ta med honom eller henne runt i butiken så att han eller hon kan se alla karaktärsdräkter som visas upp – de kommer att kunna visualisera hur de kommer att se ut med kläderna på.

#7 – Om du vill köpa din dräkt på nätet, se till att du hittar en pålitlig webbplats med bra bilder och realistiska färger. Försök också att jämföra priserna på olika sajter för samma dräkter innan du gör ett köp (tips: om det finns många recensioner till förmån för en webbplats, det är mer sannolikt att den är tillförlitlig än den andra.)

#8 – Om du köper en dräkt till ditt barn ska du se till att den är åldersanpassad. Köp inte en dräkt som visar för mycket hud eller har olämpliga bilder på sig. (Samma sak gäller om du köper vuxendräkter på nätet). Detta kommer inte bara att garantera din sinnesfrid, utan också bidra till att förhindra eventuella olyckor på halloweenfesterna (särskilt om det finns alkoholhaltiga drycker inblandade!). Köp något roligt och lägg sedan till skrämmande tillbehör! Humoristiska kostymer tar inte bara bort skrämselfaktorn, utan de kan faktiskt vara roligare än de typiska skrämmande utklädnaderna! För att se till att du verkligen sticker ut från mängden kan du dock försöka tänka ut sätt att förbättra din kostym med några kusliga extras!

#9 – Om du köper en kostym till dig själv är det okej att spendera lite mer pengar än vanligt. Du vill ha något som håller och är bekvämt på halloweenkvällen, så om det innebär att du måste spendera lite extra nu, kommer det att vara värt det i slutändan!

#10 – Se till att du vet när ditt paket kommer så att du kan vidta åtgärder för dess ankomst. Om du har Amazon Prime (en fantastisk tjänst där paket levereras inom 2 dagar), fråga om Prime-tjänsten för kostymer som de levererar före Halloween. För vissa människor är den här typen av tjänst billigare än att leta runt i lokala butiker och vänta i veckor på att få dem.

#11 – Slutligen finns det inget som heter dålig smak när det gäller kläder; allt är en fråga om åsikter! Om du köper något att ha på dig till Halloween, kom ihåg att andra människor bara ser hur du ser ut och inte hur dyr kostymen är. Så om du köper något billigt men det gör din kväll fantastisk – då var det definitivt värt varje krona!

#12 – Prova kostymbutiker på nätet med stora lager – dessa har troligtvis kostymer i din storlek eller önskade stil och kan potentiellt vara billigare. Den här halloweenen bör du överväga några andra alternativ innan du ger dig ut på en snöjakt genom lokala butiker som kanske inte ens har det du vill ha!

- reklam -hello fresh

Fler artiklar

- Reklam -hello fresh

Senaste