15.5 C
Stockholm
måndag, juli 8, 2024

Fler söker hjälp för spelberoende: ”Markant ökning”

Senaste

Allt fler personer söker hjälp för sitt spelberoende. Majoriteten av de spelberoende har länge varit män, men nu är det alltfler kvinnor som söker hjälp.

Framfarten av utländska spelbolag utan spelpaus kan vara en faktor som ligger bakom, när man tittar på de beslut som Spelinspektionen har fattat är det många som har haft sin verksamhet öppen för svenska spelare.

Under de senaste året har även en ny typ av spelberoende växt fram, i form av handel på aktiemarknaden och alternativa marknader blivit allt vanligare. Allt ifrån spekulationer i aktier med extremt hög volatilitet till vilda spekulationer i kryptovalutor.

För att komma till rätta med problemet behövs både en bättre styrning och kontroll av spelaktörer. Kanske behövs även censur för att hindra svenskar från åtkomst till utländska aktörer.

Men är det verkligen ett praktiskt genomförbart förslag eller kommer då svenskar bara söka nya vägar från myndigheternas regleringar?

För de som lider av spelberoende och inte klarar av att följa myndigheternas rekommendationer om måttfullt spelande hänvisas man i första hand till att stänga av sig själv hos Spelpaus.

Vidare kan man kontakta Stödlinjen på 020-81 91 00, öppet vardagar 9-17, samt förlängda öppettider på måndag och torsdagar till 21.00.

- reklam -hello fresh

Fler artiklar

- Reklam -hello fresh

Senaste